Uitslagen Grou 26-01-2020 (Aangepaste Uitslag)

Er is afgelopen zondag weer gezeild in Grou.
Het waren prima omstandigheden voor K-klasse wedstrijden, mooi weer, en een fijn windje!
Ook een prima opkomst met 17 fanatieke zeilers die 12 wedstrijden wisten te zeilen.
Helaas betekende dat af en toe wel dat het best druk was met starten en bij de bovenboei, met soms best wel spannende beslissingen.
Af en toe waren deze in voordeel en helaas soms in het nadeel.
Winst was er aan het eind van de reeks voor Dirk-Jan met de K-182, van harte gefeliciteerd!

Wedstrijdverslag:

Onder fraaie weersomstandigheden en een aangename temperatuur zijn zondag 26 januari j.l.  12 wedstrijden gevaren op Grou.
Met 17 deelnemers was sprake van een uitstekende opkomst.
Toen wij aankwamen had Wieger de baan er al keurig ingelegd, maar na een kleine winddraaiing heeft hij al vrij snel de baan naar achteren verplaatst, evenwijdig aan de lange buitensteiger, een prima keuze.
In het begin werd er behoorlijk netjes gevaren, maar door de toenemende vermoeidheid van de zeilers en de daarmee gepaard gaande afnemende concentratie werd het langzaam maar zeker wat rommeliger,
zeker met een dergelijk aantal deelnemers. Ook maakte de steeds verder afzwakkende en variabele wind het niet altijd even gemakkelijk.
Na 12 wedstrijden was het mooi geweest en kon iedereen, na een kort bezoek aan het prima restaurant, met een tevreden gevoel huiswaarts keren.
Misschien een idee voor de volgende keer: maak van de twee bovenboeien een spreader in plaats van een gate. Dat houdt de nog kruisende en voor-de- winds zeilende boten beter uit elkaar, iets dat deze dag nog al eens tot problemen leidde.

 

(Klik op afbeelding voor vergroting)
2020 01 26 Grou aangepast

Please publish modules in offcanvas position.