Uitslagen Rotterdam 29-12-2019

In Rotterdam is weer de traditionele Oliebollenrace gevaren!
Onderstaand de uitslagen en het wedstrijdverslag.
De eer van 'de nummer 5 van de dag' ging dit keer naar Luuk Kuijper die het wedstrijdverslag mocht schrijven.

Wedstrijdverslag:
Er zijn wellicht zaken waarvan je je afvraagt waar doe ik het allemaal voor, bij het K zeilen is dat overduidelijk, namelijk: geen 5de worden.
Dat is mij deze keer niet gelukt, Gerard was er zo op gebrand niet te hoeven schrijven dat hij met grote regelmaat voor de rest van het veld uitvoer getuige zijn 2de plaats.
De oliebollen waren er, gesponsord door de K-klasse en geïnitieerd door Gerard en ten uitvoer gebracht door Kees K. Dank daarvoor, ze waren heerlijk.

Zo nu dan naar het zeilen, klein windje uit Zuid, baan langs het steiger, draaien zoals gewoonlijk, met de nodige windgaten op de baan, dus daar moest je wegblijven.
Door de grote opkomst van 17 boten werd er voor de lunch met 2 scheidsrechters gevaren en na de lunch met 3 om zodoende het rekenprogramma voor de uitslagen zijn werk te laten doen.
Het niet raken van de boeien was weer van kracht en dat werkte weer goed, geen gedoe bij de boeien en worden wedstrijden niet "verpest" door kleven aan de boeien.
Ik ga niet alle wedstrijden doornemen, want de uitslagen geven een beeld en zijn te vinden op de K-klasse Rotterdam site.
Tuurlijk vallen er altijd zaken op, zoals Kees die het niet van zijn zoon kon winnen en het moeilijk had deze zondag, gezien zijn 9de plaats.
Klaas sterk voer en 4de werd ondanks dat hij niet veel met de K vaart, zelfde geldt voor Kai, troefde zijn vader af door als 8ste te eindigen en zijn slag sloeg toen zijn vader Richard de tegenslag bij de spreader niet te boven kwam.
Ja, de jeugd heeft de toekomst zeggen ze dan.
De familie Arends, vader en dochter elkaar ook probeerde de loef af te steken en wat in dit geval goed afliep voor de vader, eindstand kind-vader: 2-1.
Jan Kramer regelmatig voor de start een box in de haven opzocht.
Rene weer een keer naar buiten mag van zijn vriendin en Kees in de ochtend met het oppakken van de boot al probeerde uit te schakelen, Kees zijn bril moest eraan geloven, daardoor zag Kees het deze dag minder scherp, ja zo kom je ook van je tegenstander af.
Michiel constant voer, maar Cees op de 6 de plaats net niet voor kon blijven.
Nico aan het eind van de dag steeds beter ging varen om zodoende gelijk in punten te komen met Jan.
Koen mooi op tijd was en bijna alles bij de eerste 5 zat en de vraag van Rene aan Koen bij de koffie of het rustig bleef vandaag, aan het eind van de dag met een Ja kon beantwoorden.
Er opvallend weinig "Fredjes" werden gedaan iedereen de juiste stand had gevonden op Theo na, die de hulp van de K-dokter Gerard moest inroepen.

Samenvattend: een mooie dag ondanks een dun windje die later op de dag gelukkig wel toenam, goede sfeer en nauwelijks onderlinge discussies, er groupies waren, de baan er goed in lag.
De inwendige mens weer verzorgd werd door Ed en Gerard weer lekker een broodje mosterd met iets erin kon nemen en dit terwijl hij al zo heet is.

Als afsluiting: de winnaar is Marcel geworden met bijna alleen maar 1ste en 2de plaatsen, knap gevaren onder moeilijke omstandigheden, van harte gefeliciteerd.

Rest mij nog iedereen een goede jaarwisseling te wensen en een voorspoedig 2020 en af te sluiten met de spreuk van Gerard:
JE WEET PAS HOE GEVAARLIJK VUURWERK IS ALS JE VANAF VOLGENDE WEEK ALLEEN NOG HANDSFREE KUNT BELLEN.

K-GROET,

 
Luuk Kuijper
K-138

(Klik op afbeelding voor vergroting)
2019 12 29 Rotterdam

 

Please publish modules in offcanvas position.